Piscines Magiline

Onze zwembad adviesfiches

Zwembaden Magiline > Onze producten > Onderhoud > Onze zwembad adviesfiches

Adviezen voor het welzijn van uw zwembad

Welk terras voor uw Magiline zwembad

Welk terras voor uw Magiline zwembad

De keuze van een terras of een gazon rondom het zwembad is van fundamenteel belang.

Men moet zich vooral de vraag stellen hoe men de ruimte rondom het toekomstige zwembad wil gebruiken: betreft het slechts een looppad of een plek waar u met vrienden wilt kunnen feesten? Of wilt u een onopvallende plek in een hoek van de tuin, met als enige doel rust te hebben? In het tweede geval is een gazon voldoende, met een mooi effect tot de boordstenen van uw zwembad, terwijl u in het eerste geval beter voor een terras kunt kiezen.

Het is belangrijk goed na te denken over het uiterlijk van het toekomstige terras: de praktische zijde, dat wil zeggen zijn plek in de tuin, zijn gebruik, maar ook de tijd die men rond het zwembad wil doorbrengen.

Afhankelijk van het weer moet het terras hoger of lager dan de rest van de tuin zijn. Verder moet men het uiterlijk niet uit het oog verliezen. Plavuizen, een tegelvloer, steen, hout, gereconstrueerde steen? Het terras moet in zijn omgeving passen. In die zin is de keuze van het materiaal van het terras of de boordstenen zeer belangrijk. Verder moet men niet vergeten rekening te houden met de werking van dit materiaal in de tijd, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Win na het maken van de keuzes betreffende het uiterlijk informatie in over de afvoerhelling van afvloeiend hemelwater en regenwater op uw terrein. Hieraan zijn regels verbonden. Aarzel niet advies te vragen aan uw Magiline consulent-verkoper.

Het onderhoud van uw Magiline boordstenen

Het onderhoud van uw Magiline boordstenen

Ongeacht het materiaal dat u voor de boordstenen van uw zwembad heeft gekozen, steen, hout, tegels, platen of gereconstrueerde steen, deze hebben een minimaal onderhoud nodig dat u niet mag verwaarlozen, om de grond rond het zwembad in ieder seizoen schoon te houden.

Magiline heeft een assortiment speciale onderhoudsproducten voor deze boordstenen. Op die manier houdt u uw aan agressieve invloeden van buitenaf blootgestelde Magiline zwembad lang mooi! Denk er ook aan dat sommige veiligheidsdekzeilen bestemd voor de overwintering van uw zwembad de boordstenen kunnen bedekken, voor optimale bescherming.

De ingebruikname

De ingebruikname

Het mooie weer komt er weer aan en hierna volgen enkele adviezen van Magiline voor een goede ingebruikname van uw zwembad aan het begin van het seizoen en om snel hiervan te kunnen genieten.

- Reinig met borstel de waterlijn en borstel de wanden en de randen van het zwembad schoon. Voer eventueel een “schok”-behandeling uit om op efficiënte wijze algen en andere micro-organismen te verwijderen.

- Pas het waterniveau aan en schakel eventueel de automatische reiniger in.

- Reinig de filter en laat deze minstens 24 uur werken.

- Pas tenslotte de pH-waarde van het water aan en geniet van uw zwembad!

De overwintering van uw Magiline zwembad

De overwintering van uw Magiline zwembad

Een zwembad kiezen betekent ook een overwinteringsmethode kiezen.

- Wanneer de zomer op zijn einde loopt, is het zaak het zwembad en de grond hier omheen te beschermen tegen verontreiniging (droge bladeren, aarde, vuil, ontwikkeling van algen en kalkaanslag, enz.) en slechte weersomstandigheden.

- Magiline biedt diverse overwinteringsoplossingen die u samen met uw adviseur-verkoper aan de hand van uw behoeften kunt kiezen: een veiligheidsdekzeil of een hoge zwembadoverdekking. Met deze laatste kunt u bovendien uw Magiline zwembad als overdekt zwembad gebruiken en de watertemperatuur door het broeikaseffect op peil houden.

Behandeling tijdens de vakantie

Behandeling tijdens de vakantie

Indien u tijdens de vakantie meer dan 8 dagen afwezig bent en niet over een automatische doseringsinstallatie voor de waterbehandeling beschikt, vergeet dan niet om uw zwembad te overdekken; schakel het filtersysteem niet uit, maar verminder dit tot de helft van de aanbevolen tijd, afhankelijk van de temperatuur. Bovendien bespaart u zo energie! Vergeet ook niet de patroonfilter te reinigen.

En bij terugkeer raden wij u aan om, zelfs wanneer het water uitstekend lijkt, een spoelbeurt door middel van tegenstroom uit te voeren en de filter te reinigen.

Het onderhoud van uw Magiline liner

Het onderhoud van uw Magiline liner

De levensduur van de liner hangt volledig af van de zorg die de gebruiker aan het onderhoud van zijn zwembad besteedt.

Zelfs wanneer het zwembad volgens de in de handleiding van MAGILINE beschreven voorschriften is gemonteerd, zijn permanent onderhoud van het water, een goede pH-waarde, de juiste hoeveelheid behandelingsproducten en een controle op de behandelingsprocedés nodig om de liner in goede staat te houden en te zorgen dat het water geen micro-organismen bevat die vlekken en diverse beschadigingen kunnen veroorzaken.

- Voor een mooi blijvende liner is regelmatig onderhoud van het water nodig (minstens één keer per week, door beheersing van de pH-waarde en van de concentratie van de behandelingsproducten) Een langdurige of herhaalde overdosis is slecht (verkleuring en ontstaan van vouwen). De gebruiker moet nooit behandelingen en filtering nalaten.

- Hij moet nagaan of er geen metalen deeltjes en dergelijke aanwezig zijn, omdat deze vlekken en diverse beschadigingen kunnen veroorzaken. Kopersulfaat en afgeleide producten (die soms tegen algen worden gebruikt) zijn ten strengste verboden (niet verwijderbare groene/zwarte vlekken).

- De waterlijn is zeer gevoelig voor aanslag (kalk, vette producten, verontreiniging) en de agressieve invloed van UV-stralen. Deze moet regelmatig gereinigd worden met de juiste, niet-schurende producten zonder oplosmiddelen en geschikt voor de liner.

- De liner is gevoelig voor hoge watertemperaturen. Het is dan ook aan te raden het water in het bad niet te lang boven 28°C te houden.

- Voor de overwintering van het bad is het aan te bevelen vorstbeschermers aan het oppervlak van het bad te plaatsen, de leidingen te legen en af te sluiten en het bad opnieuw te vullen om te voorkomen dat de liner zich verplaatst wanneer het water onder de liner stijgt. Een overwinteringsdekzeil is gewenst om het bassin ondoorzichtig te maken en te voorkomen dat bacteriën en algen zich verspreiden.

- Het is af te raden het niveau van het bad te laten zakken, omdat het niveau van het grondwater hoger kan zijn. In dat geval staat de liner niet meer onder spanning, door een verstoord evenwicht in de druk. Er zouden dan grote vouwen kunnen ontstaan.

- Het is niet toegestaan het bad te legen in afwezigheid van een vakman.

Enkele informatie over de oorzaken van de vorming van vouwen in uw liner, na het vullen van uw zwembad

- water aanwezig onder de liner

- chemische incompatibiliteit tussen de liner en zijn houder (polystyreen, PVC-kleefband?)

- gebruik van behandelingsproducten die niet compatibel zijn met de membranen van de liner (geplastificeerde PVC)

- te hoge watertemperaturen, te lage pH-waarde (zuur)

- contact met een niet opgelost behandelingsproduct (alle chloor of bromide bevattende vaste producten moeten opgelost worden alvorens ze met het water te vermengen).

- het volledig of gedeeltelijk legen van het bad

- Het wordt afgeraden het bad volledig te legen. Daarentegen wordt het aangeraden om in de loop van het jaar minstens 30% van het water te verversen. Indien het echter noodzakelijk is het bad volledig te legen, dient de liner door een vakman bijgesteld worden met behulp van de montagemethode van MAGILINE.

Enkele informatie over de kleurvastheid van uw liner

- Over het algemeen verkleuren de liners in de loop van de tijd en dit is normaal. Daarentegen kan een verkeerd gebruik van gehalogeneerde producten (CL2 of BR2) voor de behandeling van het water verkleuring van het membraan bevorderen en versnellen.

- Langdurige of zeer frequente schokbehandelingen met gehalogeneerde producten zijn eveneens slecht voor de kleurvastheid. Hoe donkerder de oorspronkelijke kleur, hoe meer de verkleuring zichtbaar en onomkeerbaar is.

- De waterlijn is zeer gevoelig voor diverse soorten aanslag, zoals kalk en vette producten die door zonnestralen gefixeerd worden. Wanneer de waterlijn niet regelmatig onderhouden wordt, kan deze aanslag tot de kern van het membraan doordringen, waardoor reiniging onmogelijk wordt.

- De reiniging moet zorgvuldig en regelmatig zijn, met gebruik van de juiste, niet-schurende producten zonder producten die niet compatibel met het membraan zijn. Het wordt afgeraden reinigingsproducten te gebruiken die niet specifiek bedoeld zijn voor zwembaden met een liner.