Piscines Magiline

Magiline Zwembaden, een Groene Onderneming

Zwembaden Magiline > De firma > Labels > Magiline Zwembaden, een Groene Onderneming

Milieu

Innovatie voor uitstekende prestaties

Magiline Zwembaden, een Groene Onderneming

Op een moment waarop iedereen zich bewust is dat de planeet beschermd moet worden, bevestigt de zwembadontwerper en -bouwer MAGILINE zijn positie van voorloper op het gebied van milieu.

Sinds de oprichting van de onderneming in 1994 integreert Magiline het begrip milieuvriendelijkheid in zijn productie en het lange termijn gebruik. Er werden meer dan 87 octrooien aangevraagd. “Onze structuur bestaat voor 80% uit geselecteerde, gesorteerde en gerecycleerde stoffen. De in april 2008 in België ontvangen "eco-energie" prijs weerspiegelt perfect de ideeën van Magiline op het gebied van ecologische verantwoordelijkheid en duurzaamheid.”

Door de beheersing van de productieketen plaatst Magiline het milieu in het middelpunt van zijn research en ontwikkeling. De structuur van Magiline is celvormig (of “honingraat”) genoemd, is daarmee sterker en biedt een betere warmte-isolatie, hierdoor is slechts een bepaalde hoeveelheid gewapend beton nodig. Met het gepatenteerde FX Line filtersysteem, kant tot 15 micron gefilterd worden, terwijl een traditioneel zandfilter over het algemeen tot 50 micron filtert, en hiermee is het FX line filter dan ook 3 maal fijner. Met de FX Line hoeft men dan ook aanzienlijk minder chemische waterbehandelingsproducten toe te passen. De FX line functioneert in een gesloten kring, waardoor er geen zwemwater geloosd wordt in de riolering tijdens het schoonmaken. Het lektriciteitsverbruik is 3 keer minder, omdat de pomp minder uren werkt met een beter resultaat. Bovendien winnen de zwembaden van Magiline energie terug.

De uit lamellen van 100% recycleerbaar PVC bestaande rolluiken MAGIguard en SECURItech rusten perfect op het wateroppervlak.

Zo dragen ze bij tot het vasthouden van de warmte van het water en de verdamping hiervan wordt beperkt. Lucie en Lightis, onze 2 verlichtingssystemen, zijn voorzien van LED’s, spaarlampen. De Lightis gloeilampen gebruiken slechts 60 Watt voor een verlichting die gelijk is aan die van een gloeilamp van 100 Watt. Lucie, die 14 verschillende kleursferen voor het zwembad biedt, verbruikt slechts 30 Watt voor een verlichting gelijk aan die van 300 Watt.